Viner från Toblino

Om Toblino

Cantinan ligger belägen i distriktet Trentino Alto Adige strax norr om Gardasjön med ett utmärkt microklimat för dess viner. 

Cantina Toblino jobbar för en hållbar syn på miljön och ett arbete med certifiering för biodynamisk odling har påbörjats, omställningen av odlingana är gjord men det tar ett par år för att erhålla godkännandet.

www.toblino.it

 

Sauvignon Blanc

Suvignon Trentino DOC

Gul färg med tendens gyllene reflexer. Doften är intensiv med aromatiska toner som påminner om fläder, fikonlöv och nässlor. Torr, frisk och med en tydlig kropp. En klassisk aperitivo som erbjuder det bästa i kombination med fiskrätter och sparris.

Flaskstorlek 75 cl

Alkoholhalt 13%

Gewurztraminer

Gewurztraminer Trentino DOC.

Gul med gyllene reflexer. Markerad aromatisk doft med toner av mogna persikor och grapefrukt. Mjuk och balanserad i munnen med kryddig smak, här finns även smak av rosor och honung. Utöver att använda den som aperitivo går den att kombinera med skaldjur, leverrätter, aromtiska ostar samt rökt lax. Dess struktur ger den möjlighet att lagras 2-3 år i flaskan.

Flaskstorlek 75 cl

Alkoholhalt 13,5%

Teroldego

Teroldego IGT Vigneti delle Dolomiti. 100% Teroldego som är en lokal druva.

Namnet kommer från tyskans "Tyrolguld".

Intensivt rubinröd med violetta anstrykningar. Lätt, fruktig doft med intryck av hjortron och björnbär. I munnen ger den en strukturerad och full kropp med strama och balanserade tanniner. Rekommenderas till kötträtter men även till pasta och kraftiga ostar.

Flaskstorlek 75 cl

Alkoholhalt 12,5%

Lagrein Dunkel

Lagrein Dunkel DOC Trentino, 100% Lagrein som är en lokal druva. 

Lagrat på fat och flaska några månader.

Mycket intensiv rubinröd färg. Komplexa aromer karaktäriserade av friska dofter av skogsbär och vanilj. I munnen är den strukturerad och välbalanserad med en mjuk och sammetslen smak. Passar till pastarätter med kraftiga såser, vitt och rött kött. Om den får lagra till sig står den sig även till vilt och lagrade ostar.

Flaskstorlek 75 cl

Akoholhalt 12,5%

 

Pinot Grigio

Pinot Grigio Trentino DOC.

Gul med kopparfärgade reflexer. Aromen av Williamspäron och gula plommon är elegant fruktig. Smaken är strukturerad med en noterbar syra som fräschar till munnen. Kombineras med framgång till fiskrätter, men även vitt kött, fågel och ost.

Flaskstorlek 75 cl

Alkoholhalt 12,5%