Viner från Marco Bonfante

Om Marco Bonfante

Ett ungt vinproducerande företag som passionerat drivs av Marco och hans syster Mikaela. Precis som blommor träd och vin har familjen Bonfante sedan åtta generationer sina rötter i Piemonte. Microklimatet som förändras mycket från ena platsen till den andra ger dem goda möjligheter att hitta bästa terroir både för lokala viner och de internationella.

www.marcobonfante.com

 

Barolo DOCG

30 månader på fransk ek. Klar rubinröd färg med reflektioner i granat. Doftar av viol, kaffe, kryddor och tryffel. Torr, delikat och rund ihållande smak samt en kropp med stor harmoni.

Passar till rött kött, vilt och vällagrade ostar.

Alkoholhalt 14 %

Årgång 2010

Bricco Bonfante, Barbera Asti DOCG

100% Barbera från Nizza Monferrato, intensivt purpurröd färg, med stor arom av röda frukter och en försiktig antydan av vanilj. Ihållande mjuk smak. Stor kropp med uttalad syra och tanniner i god harmoni. Passar till lamm, rött kött i allmänhet, vilt och vällagrade ostar.

Flaskstorlek 750 ml

Alkoholhalt 15%

Årgång 2011

Stella Rossa, Barbera Asti DOCG Superiore

Hälften lagrat 8-10 månader i fransk Barrique och andra hälften 8-10 månader i Botti Grandi.

Klar purpurröd färg med lila reflexer. Vintypisk bouquet med inslag av moreller som förenar sig med en trevlig vaniljton, lätt kryddigt. Torr i kroppen, syra som balanserar bra med tanninerna. Kombineras med alla pastarätter, t ex Tajarin, rött kött, vilt, lamm, mediumlagrade ostar.

Alkoholhalt 13%

Årgång 2012

Anniversario, Barbera Asti DOCG Superiore